Tisztelt Miniszter Úr!

Az alábbi ügyben kérem szíves közbenjárását.

Mint Ön előtt is ismert, 2018. április 9-én megkezdődtek az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi - Fót települések között) a munkálatok. Az ezzel, illetve a teljes M2-es autóút bővítésével kapcsolatos ideiglenes és a 2019. szeptemberi várható befejezésig fennálló állandó forgalmi rend változások következtében a környező településeken (Dunakeszi, Csomád, Fót) megnövekedett az átmenő forgalom.

 

Városunkban a reggeli órákban folyamatosan araszolnak a személy- és tehergépjárművek, a Főváros irányába, délután pedig vissza. A busszal munkába és iskolába járó fóti lakosoknak is jóval korábban kell indulniuk ahhoz, hogy időben érkezhessenek. A nyerges vontató- és kamionforgalom is megnövekedett, ezzel nemcsak a gépjárművek száma vált elviselhetetlenné, de az úthálózatot is jelentős mértékben megviseli a többszörös terhelés.

A fóti lakosok joggal elégedetlenek, fogadóóráimon is sokan kerestek meg személyesen engem, valamint hivatalunk Ügyfélszolgálatára is folyamatosan érkeznek beadványok. A közösségi médiákban is nagy a felháborodás, tudomásomra jutott, hogy - amennyiben nem történik valamiféle pozitív változás - forgalomlassító demonstrációt szerveznek civilek, akár hosszú távon is.

Úgy gondolom, hogy a gondot enyhítené és az átmenő forgalmat csökkentené az a megoldás, ha az M2 autóútról a forgalom egy része az M3-as autópályára tevődne át. Ezt a szándékot erősítené, ha az M2-es autóút bővítésének befejezéséig az M3-as autópálya Budapest-Gödöllő szakasza ingyenesen lenne használható.

Kérem a Tisztelt Miniszter Urat, hogy kérésemet támogassa és annak megvalósítása érdekében tegye meg a szükséges lépéseket.

 

 

Fót, 2018. május 4.

 

Tisztelettel:

Bartos Sándor

polgármester

Attachments:
Download this file (Miniszteri levél.pdf)Miniszteri levél.pdf[ ]40 Kb