TÁJÉKOZTATÓ A HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS FELFÜGGESZTÉSÉRŐL

Tisztelt Ügyfelünk!

Sajnálattal értesítjük, hogy a házhoz menő rendszerben begyűjtésre kerülő zöldhulladék gyűjtését kényszerűen fel kell függesztenünk, 2018. október 1-jétől, előre láthatólag 2018. november 4-ig, a Zöld Híd B.I.G.G. NKft. teljes szolgáltatási területén.

Járműveink meghibásodásának mértéke elérte azt a szintet, ami miatt a feladataink ellátását kényszerűen újra kellett gondolnunk. Meglévő erőforrásainkat ezért most a legfontosabb, kötelező feladataink ellátására kell átcsoportosítanunk. A jelenlegi helyzetben a vegyesen gyűjtött háztartási hulladékok begyűjtésének maradéktalan ellátására összpontosítunk, amelyek közegészségügyi szempontból a legmagasabb kockázatot jelentik. Az átszervezéssel a szelektíven gyűjtött hulladékokat továbbra is zavartalanul el tudjuk szállítani.

Kérjük, szeptember 29-e után már ne helyezzenek a közterületekre, ingatlanaik elé zöldhulladékot!

A zöldhulladék gyűjtés rendjében gyűjtőpontos gyűjtés esetén nincs változás!

Fontos tudnivalók a felfüggesztés időtartama alatt:

Az érintett településeknek lehetőséget biztosítunk nyitvatartási idő alatt a Kerepes, Ökörtelek-völgyi és Nógrádmarcali telephelyünkön, illetve hulladékudvarainkban (Balassagyarmat, Rétság) való zöld hulladék (gyűjtőzsákban vagy anélkül) egyéni beszállítással történő, háztartásonként maximum 1,5 m3 díjmentes elhelyezésére.

A szolgáltatásra azon magánszemély jogosult, aki szerepel az ügyfélnyilvántartásunkban, valamint felmutatja lakcímkártyáját, illetve egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló dokumentumot.

Nyitvatartás

Kerepes, Ökörtelek-völgyi Regionális Hulladékkezelő Központ

 

Nógrádmarcali Regionális Hulladékkezelő Központ

hétfő - péntek 8:00 - 16:00

október 13. szombat 7:00 - 13:00

október 27. szombat 7:00 - 13:00

hétfő - péntek 8:00 – 16:00

október 6. szombat 7:00-13:00

 

Balassagyarmati Hulladékudvar

Rétsági Hulladékudvar

Szerda 10:00 – 18:00

október 20. szombat 8:00-18:00

Hétfő 10:00 – 18:00

október 22. zárva

 

A zöldhulladék tárolására vonatkozó javaslataink:

Javasoljuk, hogy az összegyűjtött zöldhulladékot a későbbi elszállításig az ingatlan területén belül szabad levegőn tárolják.

A Társaságunk által forgalmazott zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített zsák lebomló, ezért a zöldhulladék több hetes tárolására nem alkalmas. A megvásárolt zsákoknak hűvös, fénytől védett helyet kell biztosítani, csak így garantált, hogy három hónapig megőrizzék az eredeti minőségüket.

A zöldhulladékként gyűjtött anyagok házi komposztálásra is alkalmasak, amelyhez honlapunkon segítséget biztosítunk az Önök számára, kérés esetén pedig ügyfélszolgálati munkatársaink emailben is tudnak tájékoztató anyagot küldeni.

Egyéb tudnivalók:

Zöldhulladék közterületen történő elhelyezése illegális hulladéklerakásnak számít!

A rendszeres vegyes hulladék gyűjtéskor munkatársaink csak a gyűjtőedényekbe, vagy az erre rendszeresített többlet hulladékos zsákokba elhelyezett hulladékot szállítják el.

Kérjük, hogy a zöldhulladékot vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedénybe továbbra se helyezzék bele.

Kérjük, hogy rendszeresen figyeljék a tájékoztatóinkat honlapunkon és Facebook-oldalunkon egyaránt.

Kérjük, segítsék munkatársainkat a feladataik ellátásában, hiszen mi, a Zöld Híd teljes csapata és külső partnereink is a lehetőségünk határáig mindent megteszünk a közszolgáltatás fenntarthatósága érdekében.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

 

Zöld Híd B.I.G.G. Nkft.

2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.

+3628561200

zhbigg@zoldhid.hu,

wwww.zoldhid.hu

Gödöllő, 2018. szeptember 27.