A szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés szabályai

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 51/2014. (XII.5.) BM rendelet (a továbbiakban: új OTSZ) 2015. március 5. napján lépett hatályba, amelynek értelmében többek között megváltoztak a szabadtéri tűzgyújtás szabályai is.

Olvasson tovább...

Forgalomkorlátozás az M3-as autópálya fóti szakaszán

 

Forgalomkorlátozás lépett életbe az M3-as autópálya fóti szakaszán, ezért torlódásokra kell számítani – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az M3-as autópálya felett a 13-as kilométernél átívelő Sikátorpusztai híd helyreállítását végzik, amely egy korábbi balesetben sérült meg. A munkavégzés ideje alatt az autópályán Fót, Mogyoród térségében forgalomterelésre és esetleges torlódásokra kell számítani a közlekedőknek.

Olvasson tovább...

Tisztelt Lakosok!

A lakossági kutak fennmaradási, üzemeltetési és létesítési engedélyeztetésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a T. Lakosságot.

Attachments:
Download this file (Adatlap kút.doc)Adatlap kút.doc[ ]47 Kb

Olvasson tovább...

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Országos politikát „gyártana” az ellenzék Fóton!

 

Fót Városával kapcsolatos korrupciós feltételezésről, vagyonvesztésről tett valótlan állításokat dr. Vargha Nóra képviselő asszony (Együtt-MLP) az országos médiában. Az általa támadott ingatlanfejlesztés a valóságban egy, már 2004-ben megkötött ingatlanhasznosítási szerződés, amely számos előnnyel jár az itt élő lakosságnak. Fót Város polgármestere minden megkeresésre, kérdésre szívesen válaszol, így sajnálatos, hogy képviselőasszony a település érdekeit figyelmen kívül hagyva a médián keresztül fogalmazta meg ezzel kapcsolatos kérdéseit. Károsan hat arra a Fótért folytatott munkára az alap nélküli híresztelése, amelyet több képviselő a nagypolitikán felülemelkedő összefogással igyekszik végezni az itt élők körülményeinek javítására, Fót fejlődéséért.

Olvasson tovább...

Tiszteit Fóti Lakosok!

Fót Város Önkormányzata hagyományainak megfelelően idén tavasszal is megrendezi lakossági veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akciót, amelynek alkalmával alábbiakban felsorolt anyagokat vesszük át ingyenesen:

Olvasson tovább...

Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „ Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.

Olvasson tovább...

Tájékoztatás

Ismeretlen üzembentartó és tulajdonos tulajdonában lévő és a Fót, Kossuth L. utca és Malom u. sarkán található parkolóban (1667 hrsz.) tárolt, ezüstszínű, JPA-929 forgalmi rendszámú NISSAN PRIMERA 205 LX típusú gépjármű, ivóvízvezeték meghibásodása miatt (nyomóvezeték) a DMRV Zrt. kérésére, annak feltárási helyszínének biztosítása érdekében áthelyezésre került 2016. március 16. napján 14 óra 30 perc kezdéssel a volt „Pizzéria” épületének oldalába.

Olvasson tovább...

Felhívás

 

Fót Város Önkormányzata, olyan család vagy egyedülálló lakos jelentkezését várja, aki szívességi lakáshasználatot biztosít egy 9 tagú család számára. Az Önkormányzat a szívességi lakáshasználatról szóló írásos megállapodás bemutatását követően, támogatási szerződést köt a „bérbeadóval” maximum bruttó 50.000-Ft/hó összegben a közüzemi költségek viselésére legfeljebb egy naptári évre.

 

Jelentkezéseket a markosne.ella@fot.hu e-mail címre várjuk.

 

Bartos Sándor

polgármester

Kedves Ügyfeleink! Tisztelt fóti lakosok!

A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft., mint Fót város közszolgáltatója, idén is térítésmentesen biztosítja a lomtalanításba való hulladékok begyűjtését és elszállítását.

Attachments:
Download this file (Fót lomtalanítás 2017. évben.pdf)Fót lomtalanítás 2017. évben.pdf[ ]1897 Kb

Olvasson tovább...

Tisztelt Lakosok!

A Fót Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2015.(XII.17.) önkormányzati rendelet 70. § (2) bekezdése értelmében társadalmi egyeztetésre bocsátom a városi kitüntetésekről szóló …/2017. (III.30.) önkormányzati rendelet tervezetét. 

Olvasson tovább...