PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a helyi civil szervezetek, egyházak és magánszemélyek sporttevékenységének önkormányzati támogatására – 2. forduló

Olvasson tovább...

Kezdődik a vadgesztenyefák permetezése

 

Fót Város Önkormányzata megbízásából megkezdődik a Vörösmarty téren és az Erkel Ferenc téren lévő fehérvirágú vadgesztenyefák aknázómoly elleni permetezése.

(1. ütem: 2018. május 24. csütörtök 20:00 - 22:00 óra) 

Olvasson tovább...

Meghívó

Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Pénzügyi és Jogi Bizottságának 2018. május 15-én 10.00 óra kezdettel megtartandó rendes ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terem

(2151 Fót, Vörösmarty tér 1.)

Olvasson tovább...

Tájékoztató Fót névhasználatáról

Fót Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Fót városnév felvételéről, használatáról és hasznosításáról megalkotta a 44/2016. (X.27.) önkormányzati rendeletét, amely az alábbiak szerint szabályozza Fót Város névhasználatát.

A Fót, Fót Város, Fóti (fóti), Foth, Folth, Fot, FOTI - megjelölés, illetve név (ezek bármely toldalékos formája) nem kizárólagos jellegű felvétele, használata, illetve hasznosítása - a rendelet keretei között, - a Képviselő-testület engedélyéhez kötött.

Olvasson tovább...

Tisztelt Miniszter Úr!

Az alábbi ügyben kérem szíves közbenjárását.

Mint Ön előtt is ismert, 2018. április 9-én megkezdődtek az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi - Fót települések között) a munkálatok. Az ezzel, illetve a teljes M2-es autóút bővítésével kapcsolatos ideiglenes és a 2019. szeptemberi várható befejezésig fennálló állandó forgalmi rend változások következtében a környező településeken (Dunakeszi, Csomád, Fót) megnövekedett az átmenő forgalom.

 

Városunkban a reggeli órákban folyamatosan araszolnak a személy- és tehergépjárművek, a Főváros irányába, délután pedig vissza. A busszal munkába és iskolába járó fóti lakosoknak is jóval korábban kell indulniuk ahhoz, hogy időben érkezhessenek. A nyerges vontató- és kamionforgalom is megnövekedett, ezzel nemcsak a gépjárművek száma vált elviselhetetlenné, de az úthálózatot is jelentős mértékben megviseli a többszörös terhelés.

A fóti lakosok joggal elégedetlenek, fogadóóráimon is sokan kerestek meg személyesen engem, valamint hivatalunk Ügyfélszolgálatára is folyamatosan érkeznek beadványok. A közösségi médiákban is nagy a felháborodás, tudomásomra jutott, hogy - amennyiben nem történik valamiféle pozitív változás - forgalomlassító demonstrációt szerveznek civilek, akár hosszú távon is.

Úgy gondolom, hogy a gondot enyhítené és az átmenő forgalmat csökkentené az a megoldás, ha az M2 autóútról a forgalom egy része az M3-as autópályára tevődne át. Ezt a szándékot erősítené, ha az M2-es autóút bővítésének befejezéséig az M3-as autópálya Budapest-Gödöllő szakasza ingyenesen lenne használható.

Kérem a Tisztelt Miniszter Urat, hogy kérésemet támogassa és annak megvalósítása érdekében tegye meg a szükséges lépéseket.

 

 

Fót, 2018. május 4.

 

Tisztelettel:

Bartos Sándor

polgármester

Attachments:
Download this file (Miniszteri levél.pdf)Miniszteri levél.pdf[ ]40 Kb

Meghívó Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. május 23-án (szerdán) 14:00 órakor tartandó rendes ülésére.

Az ülés helye: Vörösmarty Művelődési Ház, Szalkai terem (2151 Fót, Vörösmarty tér 3.)

 

Attachments:
Download this file (Meghívó 05.23.pdf)Meghívó 05.23.pdf[ ]194 Kb

Olvasson tovább...

Tájékoztató az adóügyek elektronikus intézéséről

Az elektronikus ügyintézés és bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsztv.) az elektronikus ügyintézést biztosító szerv és az ügyfél elektronikus kapcsolatának általános szabályait, továbbá az elektronikus ügyintézést biztosító, valamint egyéb szervek informatikai együttműködésével kapcsolatos rendelkezéseit tartalmazza.

Olvasson tovább...

Meghívó

Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Emberi Erőforrás Bizottságának 2018. május 16-án (szerda) 8.30 órai kezdettel megtartandó rendes nyilvános ülésére.

Az ülés helye: Fóti Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terem

(2151 Fót, Vörösmarty tér 1.)

Olvasson tovább...

Kulturális és sport pályázat kiírása

 

A Fót Fejlődéséért Közalapítvány Kuratóriuma 4/2017 (04.16) számú határozatával pályázatot ír ki a helyi civil szervezetek, egyházak és magánszemélyek kiemelkedő szellemi-, sport- és kulturális tevékenységének támogatására.

A pályázati feltételek és a pályázati adatlap a mellékletből letölthető.

 

 

Szent-Iványi Géza elnök

Simon Ildikó titkár

Kovácsné Köpf Julianna gazdasági vezető

 

Attachments:
Download this file (FFKA_Pályázati adatlap.xls)FFKA_Pályázati adatlap.xls[ ]49 Kb
Download this file (FFKA_2018 pályázat.doc)FFKA_2018 pályázat.doc[ ]339 Kb

Veszélyes hulladékgyűjtés

 

Fót Város Önkormányzata és az Önkormányzati Hivatal 2018. április 14. napján is megrendezte az ingyenes lakossági veszélyes és elektronikai hulladékgyűjtési akcióját, amelyen az alábbi mennyiségű hulladékot adták le a lakosok.

Olvasson tovább...