Meghívó Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. január 25-én (szerdán) 14:00 órakor tartandó rendes ülésére.

Az ülés helye: Művelődési Ház Szalkai terem (2151 Fót, Vörösmarty tér 3.)

Attachments:
Download this file (KT meghívó 01.25.pdf)KT meghívó 01.25.pdf[ ]206 Kb

Olvasson tovább...

Tisztelt Helyi Szervezetek, Magánszemélyek!

Fót Város Önkormányzata a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló - 8/2015.(II.25.) és a 9/2015.(III.27.) önkormányzati rendelettel módosított - 33/2012.(XI.22.) számú rendelete alapján helyi kitüntetéseket adományoz minden év március 15-én.

A rendelet 9. § -a szerint a városi kitüntetések adományozására az önkormányzat szervei, társadalmi szervezetek, civil szervezetek, egyházak, egyéb közösségek, magánszemélyek tehetnek javaslatot a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal által elkészített formanyomtatványon 2017. január 31. napjáig. A helyi kitüntetések felterjesztéseit, a javaslatokat a mellékelt formanyomtatványon kérjük benyújtani a Fóti Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen, vagy postai úton (2151 Fót, Vörösmarty tér 1.), továbbá kérjük elektronikus levélben is.

Kapcsolattartó: Molnár Krisztina, kultur@fot.hu, telefon: +36 70 4594 258

 

A kitűntetésre javasolt személyekről a Képviselő-testület a februári ülésén dönt. A helyi kitűntetések ünnepélyes átadására 2017. március 15-én, a városi ünnepélyen kerül sor.

Az alábbi címekre, kitűntetésekre várjuk a javaslatokat:

Fót Város Díszpolgára cím (egy választási ciklusban egy személy),

Fót Városért Kitüntetés (egy személy és egy közösség),

Fót Egészségügyéért Díj (egy személy),

Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért Díj (három személy),

Fót Kultúrájáért Díj (egy személy és egy közösség),

Emberséggel Fótért Díj (egy személy vagy egy közösség),

Fót Vállalkozója Díj (egy személy),

Év Sportolója Díj (három korosztály, 14 év alatt, fölött 18 évesig, 18 év felett egy-egy fő),

Elismerő oklevél (létszáma nincs korlátozva)

 

Mellékeljük a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló hatályos rendeletet és a felterjesztés formanyomtatványát.

 

Fót, 2017. január 6.

 

Várjuk javaslataikat, tisztelettel: Bartos Sándor

polgármester

 

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Pályázók!

Fót Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 386/2016. IX.28.) KT-határozatával döntött arról, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázat rendszerének 2017. évi fordulójához. Képviselő-testületünk erre a célra 2.000.000,-Ft-ot különített el az Önkormányzat költségvetésében.

A pályázatok benyújtásának (módosított) határideje 2016. november 15. napja, elbírálásuk, azaz a települési önkormányzati döntés módosított határideje pedig 2016. december 15. napja volt.

Olvasson tovább...

Meghívó Fót Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 14-én 8:00 órakor (szerda) tartandó rendes ülésére.

Az ülés helye: Művelődési Ház Szalkai terem (2151 Fót, Vörösmarty tér 3.)

Olvasson tovább...

Sikeresen lezajlott a Fót Város Önkormányzata által kiírt Környezetvédelmi pályázat

Fót Város Képviselő-testülete a 76/2016.(II.24.) KT határozatával elfogadta a 2015-2020. évekre szóló Környezetvédelmi Programját és az Intézkedési tervét. A 2016. évi Intézkedési Tervben kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem népszerűsítése, elsősorban a fiatal korosztály körében. Az energiatakarékosság és az újrahasznosítás fontosságára oly módon hívták fel a fóti fiatalok figyelmét, hogy környezetvédelmi pályázatot írtak ki hulladékok hasznosítására két kategóriában, használati tárgyak és művészeti tárgyak készítésére. A hulladék anyagokból (PET palackok, italos doboz, fém doboz, karton, hullámpapír,, stb.) 5-10 fős általános iskolás diákok és középiskolás diákok alkothattak tárgyakat.

Olvasson tovább...

Tisztelt Lakosok!

A Fót Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2015.(XII.17.) önkormányzati rendelet 70. § (2) bekezdése értelmében társadalmi egyeztetésre bocsátom a város gépjármű-elhelyezési feltételeinek elősegítéséről szóló …/2017. (I.26.) önkormányzati rendelet tervezetét.

Felhívom a figyelmüket arra, hogy a rendelet-alkotással kapcsolatos véleményeiket a varga.agnes@fot.hu e-mail címen, vagy postai úton juttathatják el Hivatalunkhoz.

 

A vélemények beérkezésének határideje: 2017. január 19. 10:00 óra

 

Fót, 2017. január 12.

 

Dr. Finta Béla s. k.

jegyző

 

Időjárási tájékoztató a BM OKF részére

Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, ami mögött több fokkal hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Ez alapvetően határozza meg a hétvége időjárását.

 

Péntek:

Délkeleten valamint a Nyugat-Dunántúlon sok lesz a felhő, másutt többnyire derült, napos idő várható.

A délnyugati vidékeken eshet nem számottevő mennyiségű hó.

Az északi szélből a Dunántúl középső területein több helyen fordulhat elő 90 km/h feletti széllökés (a Balatonnál továbbra is lehetnek 100 km/h-t meghaladó lökések). Az északkeleti országrészben helyenként 90 km/h felett is alakulhat a legerősebb széllökések értéke. Leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hóval borított tájakon a szél hordhatja a havat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet-7, -15 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a leghidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -4, -11 fok között valószínű, az Észak-Alföldön lesz a leghidegebb.

 

Szombat:

Többnyire napos idő lesz, a Tiszántúlon és az Alpokalján lehetnek felhősebb körzetek.

Keleten egy-egy helyen kisebb havazás előfordulhat (lepel-1 cm friss hóval).

Az északi, északkeleti szél a középső területek kivételével megerősödik, a Bakonyban és a Zemplén környékén viharossá fokozódik (40-70 km/h).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -12, 17 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -20, -22 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -5, -12 fok között valószínű.

 

Vasárnap:

A középső országrészben kevés lesz a felhő, de a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon erősebben felhős időszakok is lesznek, az Alpokalján lesz a legzártabb a felhőzet.

A Nyugat-Dunántúlon és a keleti határszélen fordulhat elő havazás, a friss hóréteg vastagsága lepel -3 cm között alakul.

Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik, a legerősebb széllökések a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön lesznek (40-50 km/h), ami ezeken a helyeken hófúvásokat eredményezhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, 20 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett tájakon -22, -24 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -2, -5, másutt -5, -10 fok között valószínű.

 

 

 

A Képviselő-testület 2017 évi munkaterve.

Attachments:
Download this file (KT MUNKATERV-2017-évre.pdf)KT MUNKATERV-2017-évre.pdf[ ]103 Kb

A Vörösmarty tér 5. szám alatti parkoló területén 2016. december 10-től egészen 2017. február 10-ig egy 27x15 méteres jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat.

Attachments:
Download this file (Fot_jegpalya_v.pdf)Fot_jegpalya_v.pdf[ ]291 Kb

Olvasson tovább...

Advent Fóton

Helyszín: Óvodakert

Olvasson tovább...