A személyijövedelemadó-bevallás legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit sokan csak „söralátét-bevallásként” emlegetnek. Ezt – egyéb törvényi feltételek megléte mellett – akkor lehet választani, ha a munkáltatók által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál.

Olvasson tovább...

A taxisok 100%-a bukott és romokban a romkocsmák adózási fegyelme is. Ezt tapasztalta a NAV a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az online pénztárgépekre is kiterjedő célirányos akcióban több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig be is zárat a NAV.

Olvasson tovább...

A táblázat adatai a 2014. március 31-ai állapotot tükrözik, továbbá a 40923, a 40926, valamint a 40928 adatkezelési azonosító számú nyilvántartásokból származnak.

E nyilvántartás azon adat(ok) kivételével minősül közhitelesnek, amely adato(ka)t jogszabály más nyilvántartás részeként közhitelesnek minősít. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 86. § (1a) bekezdése alapján a hatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell annak jóhiszeműségét, aki a hatósági nyilvántartásban szereplő adatokban bízva szerez jogot. Az ellenkező bizonyításáig a hatósági nyilvántartásba bejegyzett adatról vélelmezni kell, hogy az fennáll, a hatósági nyilvántartásból törölt adatról vélelmezni kell, hogy nem áll fenn.

A dokumentum letölthető pdf formában.

Mától elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobil alkalmazása, amely segítséget nyújt a NAV ügyfeleinek az ügyintézésben. A mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás.

Olvasson tovább...

Tájékoztató a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény szerint:

Olvasson tovább...

Pénzügyi panasztételi lehetőség a megyeszékhelyek kormányablakaiban is
Április közepétől az ügyfelek immár a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatják pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványaikat, s ezek kitöltését a helyi ügyintézők segítik – erről állapodtak meg a közigazgatási tárca, a jegybank és az érintett kormányhivatalok vezetői. Közlemény.

Olvasson tovább...

A 2 hektáron elterülő óriás játszópark újszerű, minősített játszóeszközökkel várja a különleges élmények kedvelőit! A parkban 11 tematikus játéktér található, a játékok száma az idei nyitást követően már meghaladja a 80 darabot. Nálunk 3-14 éves korig minden gyermek megtalálhatja kedvencét, a Parkot a képességfejlesztő elemek mellett többek között kötélpálya, óriás homokozó és harangjáték teszi egyedülállóvá.

Olvasson tovább...

Indul a tavaszi ellenőrzéssorozat

Az évszakra jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységekre fókuszál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal március 24-én kezdődő ellenőrzéssorozatában. A Húsvéthoz közeledve a revizorok nemcsak üzletekben, vendéglátóhelyeken és piacokon vizsgálják a szabályok betartását, hanem a virtuális kereskedelmet is ellenőrzik.

Olvasson tovább...

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a hálózatunkon az üzembiztosabb ellátás érdekében rendszeres időközökben felújítási karbantartási munkálatokat kell végezni. A szükségessé váló munkák miatti áramszünetet széleskörű szervezői munkával igyekszünk a lehető legrövidebb időre korlátozni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben munkánkat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.

Olvasson tovább...

Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az Ön illetékességi körébe tartozó településen, Fót a KSH elnöke által 2014. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

Olvasson tovább...