Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az Ön illetékességi körébe tartozó településen, Fót a KSH elnöke által 2014. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre.

Olvasson tovább...

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kezdeményezésére egy új lakosságtájékoztatási rendszer kifejlesztésére került sor, mely a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) megnevezést kapta.
Az Android, a Windows 8 és Windows Phone mellett elkészült az alkalmazás iOs operációs rendszerre optimalizált verziója is, mely „okos-telefonokra", táblagépekre bárki számára ingyenesen letölthető.

Olvasson tovább...

Közcélú foglalkoztatottak személyi jövedelemadó bevallása. A munkaképes, de a munkaerőpiacról kiszorult személyek munkaerőpiacra történő visszatérésének lehetőségét teremti meg a közcélú foglalkoztatás keretében történő foglakoztatás, melynek lényege, hogy a munkavállaló segély helyett munkabért kap.

Olvasson tovább...

A munkáltató elkészítheti dolgozója szja-bevallását. Amennyiben a munkáltató vállalja, elkészítheti azon alkalmazottai 2013-ra vonatkozó személyijövedelemadó-bevallását, akik megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek.

Olvasson tovább...

Tisztelt Fóti Polgárok!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a kiemelt ápolási díjjal kapcsolatos, 2014. január 1-jétől igényelhető, 82/2013. (XII. 29.) EMMI rendelet alapján bekövetkező változásokra, feltételekre az alábbi tájékoztatóban:

A kiemelt ápolási díj jogosultságát 2014. január 1-jétől a járási hivatal kérelem alapján állapíthatja meg. A kérelem beadásához csatolni kell vagy annak a szakorvosnak az igazolását, aki a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről szóló igazolás kiállítására is jogosult, vagy a rehabilitációs hatóság által kiállított komplex minősítést.

Kiemelt ápolási díjra jogosult a közeli hozzátartozó, ha olyan személy ápolását, gondozását végzi aki:

- a 18. életévét betöltötte, és a rehabilitációs hatóság a komplex minősítés során megállapítja, hogy a megváltozott munkaképességű személy egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes;

- a 18. életévét nem töltötte be (vagy köznevelési intézmény nappali tagozatán tanul – ilyen esetben a családi pótlék annak a tanévnek a végéig jár, amelyben a 20., sajátos nevelési igényű, de fogyatékossági támogatásra nem jogosult tanuló esetén a 23. életévét betölti), állapota miatt magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak, és ezzel együtt a magasabb összegű családi pótlékra jogosító állapot igazolását végző szakorvos igazolja, hogy betegsége vagy fogyatékos állapota miatt tartós ápolást-gondozást igényel.

Bővebb információval kapcsolatban kérem, forduljanak a Dunakeszi Járási Hivatal Hatósági osztály munkatársaihoz (2120 Dunakeszi, Fő út 143.), illetve a 06-27/540-690, 06-27/540-695 telefonszámokon kaphatnak tájékoztatást.

 

dr. Bíró Attila

hivatalvezető

 

A VOLÁNBUSZ Zrt. fölött tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. közreműködésével társaságunk a közelmúltban 20 darab hazai gyártású autóbuszt vásárolt meg, melyből 16 darabot a 10-es út, 4 darabot a mogyoródi térségben állítunk forgalomba november 23-án.

Olvasson tovább...

Pest megyében együttműködik a PMKIK a NAV-val

A Pest megye területéhez tartozó mikro, kis- és középvállalkozások jogkövető, adótudatos magatartásának erősítése, az adómorál javítása, az adózási kötelezettség teljesítésének elősegítése és nem utolsósorban a feketegazdaság és az illegális gazdasági folyamatok visszaszorítása – ezek a célok szerepelnek abban a dokumentumban, amelyet ma írtak alá a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, valamint a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara képviselői. 

Olvasson tovább...

Várjuk feleslegessé vált, jó állapotú, kinőtt, főleg meleg téli ruhákat, cipőket, valamint játékokat, sporteszközöket, háztartási gépeket, könyveket, élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószert, vagy bármit amit továbbadhatunk azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Előre is köszönjük!

2013. december 14. Szombat 9-12 óráig helyszín: Fót, Dózsa György út 12-14., földszint

Olvasson tovább...

A Magyarországi Települések Közvilágítási Közhasznú Egyesülete tájékoztatja azon tag települséek Tisztlet Lakóit, hogy már üzemel az új hiba-nyilvántartási és bejelentő rendszer. Számítógépen, illetve "okostelefonon" egyaránt lehetőség van a bejelentésre.

www.mtkke.hu  honlapon a "Hibabejelentés" című ablakon keresztül.
Az alábbi feliratra kattintva közvetlenül is elérhető: www.mtkke.hu/hiba

Olvasson tovább...

Megújult városunk egyik közterülete a Sipos Pál tér (volt November 7. tér). A reFÓT, Fiatalok Fótért csapata a Fóti Városszépítő Egyesület aktív támogatásával megvalósította a Fiatalok Lendületben Programban tett pályázati vállalásokat, aminek eredményeképpen létrejött egy szabadtéri közösségi tér kiváló sportolási és pihenési lehetőségekkel. Büszkék vagyunk rájuk, a bátorságukért, a kitartásukért és az ügyességükért, mellyel bebizonyították, hogy összefogással szinte bármit el lehet érni. Az alábbiakban a csapat saját beszámolója olvasható. Részletek »