FELHÍVÁS – VÁROSI KITÜNTETÉSEK JAVASLATTÉTELÉRE
FELHÍVÁS – VÁROSI KITÜNTETÉSEK JAVASLATTÉTELÉRE
2021.01.07.

Fót Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 13/2017.(IV. 27.) önkormányzati rendeletével döntött a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről.

A városi kitüntetések adományozására 2021. január 31-ig tehetnek javaslatot az önkormányzat szervei, a társadalmi szervezetek, civil szervezetek, egyházak, egyéb közösségek, magánszemélyek.

Kategóriák:

  • Fót Városért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Fót Egészségügyéért díj (magánszemély)
  • Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért díj (magánszemély)
  • Fót Kultúrájáért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Emberséggel Fótért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Fót Vállalkozója díj (magánszemély)
  • Év Sportolója díj (három korosztály 14 éves korig, 14-18 év között, 18 éves kor felett egy-egy fő)
  • Elismerő oklevél kitüntetés (létszáma nincs korlátozva)

A kitüntetések adományozása önkormányzati döntéshozatalt követően, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó városi ünnepségen történik.

Az önkormányzat által alapított és a fenti rendelet szerinti „Fót Bajnoka” kitüntetésre egész évben folyamatosan várjuk a jelöléseket. Fót Bajnoka kitüntetésben az a személy részesülhet, aki az adományozást megelőző évben Olimpián, Világbajnokságon, Európa-bajnokságon, ifi, junior, felnőtt kategóriákban 1-3. helyezést ért el, fóti állandó lakóhelyű, vagy fóti bejegyzett sportegyesületnél igazolt sportoló. Ennek bejelentését bárki megteheti, aki tudomást szerez a díjra való jogosultságról. 

A helyi kitüntetések felterjesztéséhez formanyomtatványon lehet benyújtani a javaslatokat a önkormányzati hivatalba személyesen, postai úton (2151, Fót, Vörösmarty tér 1.), vagy elektronikus úton a titkar@fot.hu emailcímre.

A felterjesztés formanyomtatványa elérhető az önkormányzat hivatalos honlapján a https://fot.hu/dokumentumtar/?d=/2020/Nyomtatv%C3%A1nyok linken, illetve a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati irodáján.


Facebook