Fót, Városközpontban lévő utcák felújítása
Fót, Városközpontban lévő utcák felújítása
2021.03.12.

Fót Város Önkormányzata 2021. február 1-én „Fót, Városközpontban lévő utcák, kapcsolódó járdák felújítása, parkolók építése csapadékvíz elvezetéssel” tárgyú vállalkozási szerződést kötött a Penta Általános Építőipari Kft-vel. A kivitelezésre alkalmas időjárás beköszöntével a munkaterület átadása megtörtént 2021. március 8-án a kivitelező részére. A kivitelezés során a 48-as Ifjúság utca Vörösmarty tértől a 48-as Ifjúság utca 8. házszámig új aszfalt kopóréteg és új térkő burkolatos járda készül. A Hivatal mögötti részen a 48-as Ifjúság utcában gépjármű parkolók kialakítására kerül sor. Az ügyfélszolgálati iroda és a Főépítészi iroda között teljesen új pályaszerkezet és járda készül. A Főépítészi iroda és a Katolikus templom közötti részen új aszfalt kopóréteg és térkő burkolatos járda készül, valamint a Szeberényi utca 48-as Ifjúság utca és Katolikus templom közötti részen (új Katolikus Óvoda előtti utca) is új aszfalt kopóréteg készül. Az utcák felújításával egy időben a szükséges csapadékvíz elvezetések kialakítása is elkészül.Ezen beavatkozások két hónapot vesznek igénybe.

Első fázisbana 48-as Ifjúság utca a Vörösmarty tértől a Szeberényi utcáig, valamint az ügyfélszolgálat utcája az ügyfélszolgálattól a Katolikus templomig került lezárásra a gépjármű forgalom elől. A megkülönböztetett jelzést használó járművek be tudnak hajtani. A murvás parkoló az építési munkák ideje alatt megközelíthető és használható lesz valamely útvonalon.

Ezen lezárás miatt a csúcsidőben keletkező torlódás elkerülése érdekében nem érdemes a Katolikus templomnál lehajtani a Deák utca felé, mert nem lehet a lezárt területen áthajtani. Javasoljuk a Tanács utca vagy az Eötvös József utca használatát a szokott városközponti útvonalak helyett.

Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a Deák Ferenc utca a Kossuth utca irányába, valamint a Szeberényi utca a Katolikus Templom utca irányába továbbra is egyirányú!

A március 15-i hosszú hétvégére a lezárt munkaterület átjárható lesz, kérjük ezeket az útvonalakat csak indokolt esetben fokozott figyelemmel használják mert a felbontott és építés alatt lévő járdák miatt a gyalogosforgalom az úttesten történik”


Facebook