Felhívás - Városi kitüntetések javaslattétel

 

Fót Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 13/2017.(IV. 27.) önkormányzati rendeletével döntött a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről.

A városi kitüntetések adományozására 2020. január 31-ig tehetnek javaslatot az önkormányzat szervei, a társadalmi szervezetek, civil szervezetek, egyházak, egyéb közösségek, magánszemélyek.

Kategóriák:

• Fót Egészségügyéért díj (magánszemély)

• Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért díj (magánszemély)

• Fót Kultúrájáért díj (magánszemély, szervezet, közösség)

• Emberséggel Fótért díj (magánszemély, szervezet, közösség)

• Fót Vállalkozója díj (magánszemély)

• Év Sportolója díj (három korosztály 14 éves korig, 14-18 év között, 18 éves kor felett egy-egy fő)

• Elismerő oklevél kitüntetés (létszáma nincs korlátozva)

 

A kitüntetések adományozásáról a Képviselő-testület a 2020. február 27-ei ülésén dönt, átadása a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó nyilvános városi ünnepségen történik.

 

Az önkormányzat által alapított és a fenti rendelet szerinti „Fót Bajnoka” kitüntetésre egész évben folyamatosan várjuk a jelöléseket. Fót Bajnoka kitüntetésben az a személy részesülhet, aki az adományozást megelőző évben Olimpián, Világbajnokságon, Európa-bajnokságon, ifi, junior, felnőtt kategóriákban 1-3. helyezést ért el, fóti állandó lakóhelyű, vagy fóti bejegyzett sportegyesületnél igazolt sportoló. Ennek bejelentését bárki megteheti, aki tudomást szerez a díjra való jogosultságról.

 

A helyi kitüntetések felterjesztéséhez formanyomtatványon lehet benyújtani a javaslatokat a önkormányzati hivatalba személyesen, postai úton (2151, Fót, Vörösmarty tér 1.), vagy elektronikus úton a titkar@fot.hu emailcímre.

A felterjesztés formanyomtatványa elérhető az önkormányzat hivatalos honlapján a főoldalon, és a https://fot.hu/index.php/hirek/1505-2019-01-03-07-23-19 linken, illetve a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati irodáján.

 

Kapcsolattartó: Nagyné Izsáki Renáta, e-mail: izsaki.renata@fot.hu, telefon:06-70-459-42-58