Tisztelt Lakosság!

 

A főépítészi vezetéssel 2019. október 16-án szerdán délután 16:00 órai kezdettel megrendezésre került a Város történetében az első közösségi tervezési alkalom. Az eseményen jó pár fóti lakos vett részt, akik elkötelezettek a Város arculatának szebbé tételében, szeretnének hozzájárulni a tervezési irányok kijelöléséhez, be szeretnének kapcsolódni a Város jövőbeli fejlődési irányának alakításába.

 

A megjelentek a rögösen döcögő kezdeti pár perc egymásra hangolódás után feloldódtak, és mindenki félretette mindenféle nézeteit, személyes ellentéteit, és közösen egy tenni akaró csapattá kovácsolódtak össze. Főépítészként jó volt látni, hogy ennyi ember együtt a kevés szabad idejét a Város érdekében feláldozta, és azon munkálkodott, hogy a mostani és a következő generáció városi életét és életterét jobbá tegye.

Az első közös alkalmunkon a téma a leendő városháza épülete és környezete volt. Örültem, hogy nem volt olyan ember a megjelentek között, akinek nem volt valami elképzelése a leendő új épülettel kapcsolatban. A legnagyobb meglepetésemre a legtöbb vélemény azonos volt, vagy a többiek üdvözölték, vagy kiegészítették azt. Így formálódott és alakult ki egy közös elképzelés, irány.

Összességében a közös alkalmunk végére a megjelentek kellemesen összekovácsolódtak, a hazafelé úton is folytatták a beszélgetést. Ezen pozitív megerősítés alapján folytatnánk a közös munkát. A megbeszélteknek megfelelően a következő közösségi tervezési alkalom

2019. november 12. kedd 16:30.

Akinek korai az időpont, bátorítom, hogy nyugodtan csatlakozzon be hozzánk később is. Az előző alkalom 19:30-ig tartott, voltak akik közben csatlakoztak be.

A következő alkalomra szeretettel meghívom a Város Vezetőségét is. A téma szintén a Városháza és a Főtér lenne.

Köszönöm szépen az eddigi munkájukat, számítok Önökre a továbbiakban is. Arra buzdítok mindenkit, hogy bátran hozzon magával még egy embert.

 

Örömmel tájékoztatom Fót Város polgárjait és minden érdeklődőt, hogy Fót Város polgármestere Dr. Vass György szívén viseli a város fejlődését és arculatának javítását célzó törekvéseket, ezért jelezte, hogy a közösségi tervezés soron következő alkalmán személyesen részt kíván venni.

 

Tempfli M. Szilárd

Fót Város főépítésze