Koronavírussal kapcsolatos helyi intézkedések

2020.13.16-án 9:00 órakor ismét összeült a helyi operatív csoport, hogy megvitassuk a kialakult helyzettel kapcsolatos tennivalókat.

- Óvodáink és a bölcsőde holnaptól bezárnak, ügyeleti rendben működnek, mindenki a saját intézményében kap erről részletes tájékoztatást.

- Aki nem tudja otthonában megoldani gyermekei étkeztetését, jelezze az óvodában, iskolában, törekszünk arra, hogy mindenki meleg ételhez jusson, aki a közétkeztetésre továbbra is igényt tart.

- A Vörösmarty Művelődési Ház minden tagintézménye zárva tart, a könyvtárak is, valamennyi program elmarad.

- A Fóti Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel. A Jegyző kéri, hogy csak és kizárólag szükséges és halaszthatatlan ügyekben keressék a Hivatalt.
Az Ügyfélszolgálati Irodánál elhelyezett postaládában helyezzék el kérelmeiket! A Hivatal központi száma 0627/535-375, e-mail: titkar@fot.hu

- Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a járási hivatal munkatársa és a falugazdász sem tart ügyfélfogadást

- Anyakönyvi ügyekben ügyeletet tartunk kedden és csütörtökön 8-12 között, illetve a fenti telefonszámon előre egyeztetett időpontban. Az előjegyzett időpontok és az esküvők miatt keressék az anyakönyvvezetőket: anyakonyv@fot.hu

- Orvosi rendelőinkben és a laborban egyszerre kizárólag 3 ember várakozhat, ha tehetik, telefonon kérjenek receptet és csak sürgős esetben forduljanak orvoshoz. A központi elérhetőség: 0627/358-104

- A külföldről hazatérőket kérjük, hogy lelkiismereti kötelességnek tekintsék az önkéntes vagy hatósági karantént.

- Amennyiben környezetükben idős, beteg, ellátásra szoruló emberről tudnak, jelezzék, hogy segíteni tudjunk!

- A családi, szűk körű eseményeken kívül minden eseményt halasszanak el!

- Kérünk mindenkit, hogy vegye nagyon komolyan a kormányzati utasításokat, ez mindannyiunk közös érdeke! Összefogásra van szükség az országban, így Fóton is!

- Arra kérem a Tisztelt Fóti Polgártársaimat, hogy megértéssel, egymást segítve álljunk a jelenlegi helyzethez, egy közösségként gondolkodva, a megoldásokat keressük!

- A hiteles információforrás továbbra is: www.koronavirus.gov.hu