Tisztelt Betegek!

Figyelembe véve az Önök jogos aggodalmait, fellépő panaszaik ultrahangos diagnosztika vizsgálat elvégzésének korlátolt lehetőségei, járványügyi okok miatt, szeretném Önöket tájékoztatni a következőkről:

Továbbra is biztosítunk, a fóti Eü. Központban, a félemeleten a nőgyógyászati rendelőben (labor mellett), hasi ultrahang vizsgálatot, de a járványügyi helyzetre tekintettel csak a következő feltételekkel:

A vizsgálatot elrendelő orvos indokoltan csak olyan betegek részére kérheti a vizsgálatot akinek:

- semmilyen légúti fertőzésre irányuló panasza nincs (enyhe nátha sem)

- a feltételezett betegség diagnosztikai megállapítása feltétlenül szükséges a további ellátások, beavatkozások halaszhatatlan eldöntésére. Például epekő, vesekő, hasnyálmirigy, daganatos betegségek, tisztázhatatlan erős hasi görcs epegörcs, vesegörcs stb.)

A beteg tudomásul veszi, hogy:

- csak szigorúan meghatározott időpontra történő előjegyzés alapján kerül sor a vizsgálatra.

- telefonos bejelentkezésekor köteles válaszolni a felvevő eü. dolgozó szűrő jellegű kérdéseire.

- járványügyi indokok miatt, csak egy személy tartózkodhat a vizsgálatot végző helyiség várójában.

- a vizsgálatra jelentkezésekor személyi adataival, megerősítő nyilatkozatott kell aláírni, amelyben jogi felelősség tudatában kijelenti, illetve megerősíti, hogy az orvosa által kiadott beutaló időpontjától a megjelenésig:

- nincs és nem volt semmilyen légúti panasza.

- szűkebb környezetében, családban, baráti - ismeretségi körében, nem érintkezett és nem találkozott, olyan személlyel aki karanténban van és vagy igazolt koronavirus hordozó vagy beteg.

- a vizsgálatra csak maszk viseletével jelentkezhet és előtte kötelező kézmosást-fertőtlenítést végez, ezek nélkül nem léphet be a váróba illetve a vizsgálóba. Ugyanakkor köteles betartani az irányító személyzet által

számára megjelölt intézményen belüli közlekedési útvonalat és tartózkodási - várakozási helyet.

A segítő együttműködést megköszönve, a Dr. Orbán Győző Bt képviselője,