1943. január 27-én született Marosvásárhelyen. Általános és Középiskolai tanulmányait a szülővárosában végezte.

Sikeres felvételi vizsgát követően 1967-ben diplomát szerzett a Marosvásárhelyi Orvos és Gyógyszertudományi Egyetem gyermekgyógyászati karán. 1967-1978-ig Erdélyben dolgozott körzeti orvosként majd pedig gyermek szakorvosként.1978. május 30.-án települt át Fótra. Áttelepülését követően a Váci Járási Szakorvosi Rendelőintézeténél alkalmazták szerződéssel Fóti körzeti gyermekgyógyászként. 1979. június 11-től felnőtt körzeti orvosi kinevezést kapott.1992.-től iskola egészségügyi szolgálatra kérték fel és élete utolsó napjáig ezen munkakört töltötte be, mint iskolaorvos.

Neve és sok évre visszavezethető mindennapos elismerő munkássága ismert volt az alábbi helyi nevelési és oktatási intézmények gyermekei, szüleik és az ott dolgozó pedagógusok számára is: Garay János Általános Iskola, a Fáy András Általános Iskola, a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium, a Németh Kálmán Általános Iskola, Fóti Boglárka Óvoda és az Apponyi Franciska Óvodába.

A megelőző és gyógyító munkáját a sok-sok ledolgozott év után is mindig lelkiismeretesen nagyfokú türelemmel és szeretettel lát el. A március 15-i Nemzeti Ünnep keretében Fót Város Önkormányzata a munkája elismeréséért a Fót Egészségügyéért Díjat adományozta számára.

Az alább idézettel szeretnénk elköszöni tőle:
„Ha valaki a jóságnak és a szeretetnek egy morzsáját, az igazságnak és fényének csak egy sugarát hozta e világra, már nem élt hiába: életének megvolt az értelme." (P. Alfréd)

ESZEI