Hasznos hulladékos tanácsok a Zöld Hídtól

Közszolgáltatási számla

Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására a magyar állam egy koordináló szervezetet hozott létre, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-t. A hulladékról szóló törvény változása miatt 2016. április 1. napjától kizárólag ez az állami szerv a jogosult számla kibocsájtására. Ennek megfelelően a Zöld Híd Régió Nkft. a törvény értelmében már nem állíthat ki a lakosság felé számlaleveleket, azt az állami koordináló szerv fogja megtenni.

Szolgáltatás-szüneteltetés

Ne feledjék, hogy a hulladékszállítási szolgáltatás szüneteltetésére vonatkozó kérelmet minden évben meg kell újítani! Ha a 2017. évben szüneteltetni kívánják a szolgáltatást, akkor alábbi dokumentumokat kell eljuttatniuk a Zöld Híd Régió Nkft-nek:

• szüneteltetési adatbejelentő lap

• két közüzemi számlarészletező (nem csekk)

A kérvényt és a mellékleteket elküldhetik postán, email-ben, vagy személyesen is bevihetik a Zöld Híd Régió Nkft. Ügyfélszolgálatára.

Akik hagyományos módon fűtenek fával, szalma-brikettel, forgáccsal vagy kukoricacsutkával, azoknál sok hamu képződik. A hamu és a salak veszélyt jelentenek a Zöld Zöld Híd Régió Nkft. dolgozóinak egészségére és a gépek működőképességére. A forró égéstermékek ugyanis előidézhetik a hulladék begyulladását már a gyűjtőjárműben is, valamint megrongálhatják a hulladéktárolókat, ezért is fontos külön gyűjteni. A fahamu nem szemét, nem fölösleges, nem káros, hanem sokféleképpen hasznosítható nyersanyag. A Zöld Híd Régió Nkft. kéri, hogy ne dobják a hamut a szemétbe!

A háztartásukban keletkező hamu elhelyezésére a Zöld Híd Régió Nkft. központi gyűjtőkonténert biztosít a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. telephelyén (Fót, Malom utca 1.), továbbá a kerepes-ökörtelekvölgyi hulladékkezelő központban is díjmentesen átveszik azt.

 

 

A novemberi kommunális-, szelektív- és zöldhulladék gyűjtési napokat az alábbi gyűjtési naptárban tudják figyelemmel követni.

Novemberi gyűjtési naptár

Novemberben KEDDI NAPOKON

November 1. KOMMUNÁLIS ZÖLD

November 8. KOMMUNÁLIS SZELEKTÍV

November 15. KOMMUNÁLIS ZÖLD

November 22. KOMMUNÁLIS SZELEKTÍV

November 29. KOMMUNÁLIS ZÖLD

 

További információk:

www.zoldhid.hu

ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

facebook.com/www.zoldhid.hu

 

Zöld Híd Régió Nkft.