Hasznos információk a Zöld Hídtól

A közelgő ünnepek alatt a Zöld Híd a megszokott rend szerint, zavartalanul működteti a szolgáltatásait. Egyedül a Kerepes, Ökörtelekvölgyi központban működő lakossági hulladékátvétel fog szünetelni 2016. december 27 - 30. között.

 

A fenyőfák elszállítása

Az új évben két alkalommal fogjuk ügyfeleinktől begyűjteni a karácsonyfákat. 2017. január 09. és január 20. között az adott település hulladékgyűjtési napján, kérjük a fenyőfákat a hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezni reggel 6 óráig.

Kérjük a lakosság türelmét, mert előfordulhat, hogy csúszik a begyűjtés időpontja. Kérjük a fenyőket hagyják az ingatlanjaik előtt, mert minden esetben – legkésőbb a következő gyűjtési napon - Társaságunk begyűjti azokat.

Szilveszteri üveggyűjtés

A szilveszteri, újévi mulatságok után, rendkívüli üveggyűjtő járatot szervezünk és a többlet-üveg mennyiséget begyűjtjük.

Gyűjthető üvegek: üdítős, sörös, befőttes, egyéb italokat tároló üveg

Nem gyűjthető üvegek: műanyag palack, zárókupakok és azok gyűrűje, ablaküveg, autóüveg, porcelán, kerámia, hőálló üvegtál (jénai), fénycső, izzólámpa, villanykörte, szemüveg, nagyító, sörös, konzerves dobozok

Az utóbbi években megnőtt a háztartási hulladékok között az üveg aránya. A szín szerint válogatott üvegek szinte 100 százalékban hasznosíthatóak, ami szükségessé teszi az üveg szelektív gyűjtését is. A szelektíven gyűjtött üveget tisztítást követően darabokra zúzzák, majd nagy teljesítményű mágnes segítségével eltávolítják belőle a fémdarabokat. Következő lépésként az egyes színeket elkülönítik egymástól, a darabokat beolvasztják, formába öntik, így újra felhasználhatóvá válik a csomagolóipar számára. Az elkészült végtermék minősége szinte azonos az új üvegek minőségével, azonban az előállításához egytizedével, egyötödével kevesebb energia szükséges. Az üveggyűjtésről weblapunkon az adott település gyűjtési rendjére kattintva az üveghulladék gyűjtőpont alatt talál bővebb információkat.

Karácsonyi csomagolóanyagok

Közeledik a Karácsony. Nem a csomagolás a lényeges, hanem az ajándék, amit rejt. Legyünk tudatosabbak a csomagolásakor: válasszunk környezetbarát vagy újrahasznosított anyagokból készülő borítókat, zacskókat. Színes magazinok oldalaiból is lehet vidám és praktikus csomagolást készíteni. Decemberi hónapban a lakossági hulladék közel fele lehet csomagolóanyag, amiből rengeteg plusz-hulladék keletkezik. Jó részük szelektíven.

Lakossági hulladékátvétel nyitvatartásának változása

A Kerepes, Ökörtelekvölgyi központban működő lakossági hulladékátvétel időpontja december 5-től megváltozik. Átvételi időpontok: munkanapokon 8:00 és 16:00 között.