A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM KERETÉBEN VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST NYERT A MAGNUM VADÁSZ ÉS HAJÓS KFT.

A Magnum Vadász és Hajós Kft. 2011-ben sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében meghirdetett „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson. Pályázatával 47 972 404 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, mellyel a cég fóti telephelyének fejlesztése valósult meg. A projekt összköltsége nettó 119 931 009 Ft.

A Magnum Vadász és Hajós Kft. székhelye Vácon, a projekt megvalósításának a helye pedig Fóton található. A Kft ügyvezetője Havan Gábor.

A Magnum Vadász és Hajós Kft 2002-ben alakult fegyverek, lőszerek, vadászati felszerelések, önvédelmi eszközök importálására, exportálására és belföldi értékesítésre. Jelenleg már több üzlethelyiséggel és egy nagykereskedelmi raktárral is rendelkezik a cég.

Tevékenységük kiegészítéseként a cég már régóta tervezte egy lőtér kialakítását, melyet végül a 2151 Fót Fehérkő út 6. szám alatt lévő telephelyükön valósítottak meg.

Kialakításra került egy 720 m2 alapterületű lőtér, amely egy 10m-es 6 állásos, 15m-es 7 állásos, 25m-es 7 állásos, 91m-es 2 állásos és egy 1 állásos légpisztoly terem és próbakamra, valamint a közlekedő és a gépészeti helység.

Az 1440m2 alapterületű csarnokon belül, funkció bővítéseként, helyet kapott többek között fegyverjavító és karbantartó műhely is, a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő helységekkel.

A fejlesztésnek köszönhetően olyan lőtér került kialakításra, amely egyedül álló, hiszen a Magnum Vadász és Hajós Kft lőtere az első olyan lőtér Magyarországon, amely egész évben használható, valamint a többféle hosszúságban kialakított lő pályáknak köszönhetően széles kínálat áll az oda látogató lövészetet kedvelő vendégek részére, amely egy fegyverjavító műhellyel, illetve önerőből, egy fegyver és lőszer kis- és nagykereskedelemi egységgel került kiegészítésre.

A beruházásnak köszönhetően jelentős árbevétel növekedés lesz prognosztizálható, amely munkaerő létszámnövekedést is fog eredményezni.