Értesítem, hogy 2015. 05. 22-én a 2151 Főt, Erdészház parcella 59/10 hrsz. címen működő lovarda vonatkozásában Hivatalom forgalmi korlátozást rendelt el, mivei 1 db ló vérvizsgálati eredmény közlője szerint az állat „lovak fertőző kevésvérüsége" bejelentendő betegség fertőzöttségre gyanús.

Hivatkozva az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárának ÉFÁT/124/2015 sz., 2015. 05. 27-én kelt levelének utolsó előtti bekezdésére:

„A fertőzöttségre gyanús lovak esetében a ló tartási helye körüli 3 km-es körzetben tartott lovakat fel kell keresni és el keli végeztetni a fertőző kevésvérűségre irányuló szűrővizsgálatot...."

A 3 km-es körzet Fót Város esetében a Kossuth Lajos utca vonalától Észak-Keleti irányba eső, Csornád Község esetében a Dózsa György utca vonalától Dél, Dél-Nyugati irányba eső településrészeket érinti.

A vérvételt erre a célra kirendelt magánállatorvossal kell elvégeztetni. A laborvizsgálat költségét jelölt lovak esetében az állam, jelöletlen lovak esetében a tulajdonos viseli.

Kérem, hogy a vérvizsgálati kötelezettségről a településén működő lótartókat a helyben szokásos úton értesíteni szíveskedjék.

 

Vác, 2015. június 4.

Dr. Maruszki Gábor

járási hivatalvezető