Tisztelt Fóti Diákok!

 

A 2019. évi „Nyári diákmunka” program

 

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a 2013-2018-os évekhez hasonlóan a Pénzügyminisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerőpiaci program elindult.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2019. július 1. és 2019. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához. A foglalkoztatás történhet az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményben is. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható.

A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 146.250.-Ft /fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 111.750.-Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe.

 

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályon megjelenni annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 

Érdeklődni a Váci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán 06-27/512-280, valamint a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Osztályán 06-70/334-48-736 telefonszámon lehet.

 

Várjuk a Programba való jelentkezéseteket!!!!

 

 

 

Hatósági és Ügyfélszolgálati

Osztály