Regionális kerékpáros stratégia
Regionális kerékpáros stratégia
2021.10.07.

Tisztelt fóti lakosok!

A Budapest Fejlesztési Központ regionális kerékpáros stratégia tervezését kezdte meg. A stratégia célja, hogy az agglomerációban javuljanak a kerékpározás feltételei: minden agglomerációs településen élő kerékpárral biztonságosan meg tudja közelíteni a legközelebbi vasút-, hév-, vagy buszállomást és az agglomerációs kerékpárút-hálózat is összefüggő rendszert alkosson, mindenhol kapcsolódva a fővárosi hálózathoz.

A stratégia tervezése helyzetértékeléssel kezdődik: azonosítják a szükséges, de jelenleg hiányzó hálózati szintű kerékpáros infrastruktúra és létesítmény-fejlesztéseket, kijelölve a mindennapi agglomerációs kerékpározás fejlesztési irányát. A térképes kérdőív kitöltésével ebben vehet most részt. Válaszait előre is köszönjük!

Két térképen várják a visszajelzéseit. Az elsőn a kerékpározás közben tapasztalt problémákat, a másodikon pedig az infrastrukturális javaslatokat jelölheti azon az útvonalon, ahol a vasút, vagy buszállomás irányába közlekedik, ill. közlekedne.

A térképes felmérésre október 15-ig van lehetőség visszajelzést benyújtani a https://bfk.hu/kozosen-tervezunk/ link használatával.

Kérjük, hogy a kérdőívben személyes adatokat ne adjon meg. Amennyiben kapcsolatba kíván lépni a Budapesti Fejlesztési Központtal, mint a kérdőívek kibocsátójával, ezt a kozosen@bfk.hu e-mail címen teheti meg.

A második kérdőív az agglomerációs ingázásról és kerékpározási szokások témakörét öleli fel. Ebben a részben elmondhatja véleményét az ingázásról és a helyi közlekedési szokásairól, ezzel is segíthet az elővárosi közlekedés fejlesztésében.

A második kérdőív kitöltésére október 10-ig van lehetőség a https://bfk.hu/kozosen-tervezunk/ linkre történő bejelentkezést követően.”


Facebook