Tájékoztatás – regionális vízhiány
Tájékoztatás – regionális vízhiány
2022.07.21.

Tisztelt Lakosság!

A napokban tapasztalható vízhiány oka az egyik kiemelt fontosságú regionális ivóvíztávvezeték (Dunakeszi-Fót NA600) meghibásodása.

Folyamatosan egyeztetünk a DMRV munkatársaival, ma délelőtt a hivatalban tájékoztatták az Önkormányzatot a jelenlegi helyzetről.

A vízhiány oka a távvezeték meghibásodása, ez a meghibásodott távvezeték látja el Dunakeszit, Fótot, Mogyoródot, Csömört és Gödöllő egyes részeit.

A hibaelhárítása megfeszített erővel zajlik, a DMRV munkatársai nagyon nehéz körülmények között dolgoznak. A kánikula miatt extrém módon megnőtt vízigényeket nem lehet kielégíteni, mert a vízellátó rendszer nagyon gyorsan leürül, hiszen több település osztozik rajta – ezért fontos, hogy az ivóvízkorlátozásra vonatkozó rendelkezéseket mindannyian betartsuk!

Továbbra is vízhiány várható a következő 48 órában, erre készüljenek.

Ebben az időszakban a közegészségügyi követelmények kielégítéséhez szükséges vízigényeket lajtok segítségével fogja a DMRV biztosítani, kollégáink is ellenőrzik, hogy a kocsik megfelelően ellátottak e. Ha ennek ellenkezőjét tapasztalják, Önök is jelezhetik a DMRV diszpécsereinél, mi is ezt tesszük.

https://www.dmrvzrt.hu/hu/ugyfelszolgalat

A DMRV honlapján és a Facebook oldalán folyamatos tájékoztatást adnak a várható eseményekről és a vízvételi lehetőségekről.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy ebben a kritikus helyzetben rendkívül fontos a felelős vízhasználat.

Gondoljanak az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú igénybevételét (pl.: medencetöltés).

Mellőzzék az ivóvízzel történő locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

II.fokú vízkorlátozás van érvényben:

A DMRV tájékoztatása szerint csütörtökön, azaz ma összeszerelnek minden rögzítést, szigetelést a meghibásodott vezetéknél. Pénteken már ráadják a próbanyomást, és ha minden rendben van, akkor elkezdik a teljes rendszer légtelenítését. Szombatra, de legkésőbb vasárnapra számításaik szerint visszaállhat a megszokott vízmennyiség és víznyomás.

A DMRV mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb helyreálljon a szolgáltatás. Mindenkinek nehéz átvészelni ezt az időszakot ebben a melegben, de kérjük, legyetek türelemmel, a DMRV munkatársai megfeszítve dolgoznak, hogy mielőbb legyen vizünk.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.


Facebook