Villamos hálózatot megközelítő fák gallyazása
Villamos hálózatot megközelítő fák gallyazása
2021.02.24.

Tisztelt Fóti Lakosok!

A villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet 10. § (1) bekezdése szerint a föld feletti vezeték biztonsági övezetében tilos olyan növényzet telepítése és tűrése, amelynek a magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert. Az NGM rendelet 13. § (2) bekezdése szerint a biztonsági övezetben fa vagy más növény akkor telepíthető, hagyható meg, ha véglegesen kifejlett állapotában 20 kV feszültségszint esetében 2 méternél jobban annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt.

Fót területének több pontján olyan növényzet került korábban telepítésre, amely a fent előírt legkisebb távolságon belül helyezkedik el, vagy a későbbi növekedése során ágai az előírt védőtávolságon belülre kerülnének, hátrányosan befolyásolva a villamos elosztó- és közvilágítási hálózat szolgáltatásának minőségét. A föld feletti hálózatok közelében lévő növényzet egyrészről veszélyezteti az üzembiztos működést, másrészről jelentősen csökkenti a közvilágítás hatékonyságát, ezért azok visszavágása, gallyazása szükséges.

Fentiekben leírtak alapján tájékoztatom a T. Ingatlantulajdonosokat/használókat, hogy a 20 kV-os áramvezetők 2 méteres biztonsági övezetét elérő fák, tuják gallyazását az ELMŰ Zrt. megbízásából a Kelet-Pest Megyei Kft. a 2021. február 23. – március 15. közötti időszakban hajtja végre. A levágott ágakat, gallyakat a cég legkésőbb 2021. március 19. napjáig szállítja el.

A gallyazással érintett utcák:

Balassa, Madách, Hargita, Kinizsi, Rév, Szent Imre, Ybl M., József A., Jedlik Á. és Keleti M.

Fóti Közös Önkormányzati Hivatal


Facebook