Boglárka bölcsőde fejlesztése új épület építésével
Boglárka bölcsőde fejlesztése új épület építésével
2022.01.07.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kedvezményezett neve, címe: FÓT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2151 Fót, Vörösmarty tér 1.

A projekt címe: Boglárka bölcsőde fejlesztése új épület építésével

A szerződött támogatás összege: 346 449 738 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt közvetlen célja egy 2 csoportos – összesen 28 férőhelyes – új bölcsődei épület kialakítása, valamint 7 fő munkavállaló alkalmazása.

A projekt közvetett célja a kisgyermekes szülők munkaerő piacra történő visszatérésének elősegítése és gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése. A fejlesztések eredményként az ellátással és szolgáltatással érintett terület lefedettsége nő, így csökken a távolság a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató között. A fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása.

Első körben egy új bölcsődei funkciót ellátó épület jogerőség engedélyeztetése, majd közbeszerzés eljárás keretében a kivitelező kiválasztása, illetve a konkrét épület építése történik meg. Az esélyegyenlőség érvényesítésének okán megtörténik a szükséges akadálymentesítés.

A fejlesztés során kiemelt jelentőséget kap az energetikai hatékonyság és a megújuló energia bevezetése. Az energetikai fejlesztés segítségével a bölcsőde primer energiafelhasználása alacsonyan tartható, ez által nemcsak a rezsiköltséget tudjuk mérsékelni, hanem a fenntartható fejlődést is biztosítani tudjuk. 

A projekt szerves része a készség- és mozgásfejlesztő eszközök beszerzése, úgymint építőjátékok, motoros fejlesztő készletek, asztali fejlesztőjátékok, hangszerek, egyensúlyozó játékok, mászócentrum, tanulóbicikli és -tricikli, labdák, homokozó készletek, labdamedence lépcsővel, labdák, tornaszivacs, mozgásfejlesztő modulkészlet, hernyóalagút, bújócska-mászóka, mesekönyvek, bábok, konyhai játékok, orvosos-boltos játékok, zsírkréta és festőkészletek, stb…

A projekt várható befejezési dátuma: 2023.05.31.

A projekt azonosító száma: VEKOP-6.1.1-21-2021-00021

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.”

További információ kérhető: dr. Juhász Szabolcs Projektmenedszer

Elérhetőség: telefonszám: 06-20-529-5153; email: jhsz.szabolcs@gmail.com


Facebook