Értesítés földi szúnyoggyérítésről 2023. 06. 22. napján, a napnyugta utáni órákban.
Értesítés földi szúnyoggyérítésről 2023. 06. 22. napján, a napnyugta utáni órákban.
2023.06.15.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2023. június 22. napján, a napnyugta utáni órákban.
Pótnapok: Rossz idő esetén a védekezés 2023. június 23-24. napjain, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírtószer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogírtó koncentrátum (előírt hígításban).

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére, és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fóti Közös Önkormányzati Hivatal


Facebook