Értesítő szúnyoggyérítésről
Értesítő szúnyoggyérítésről
2024.06.19.

Fót területén az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül
A földi kémiai védekezés 2024. június 26-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2024. június 27-28.

„Tisztelt Cím,
Mellékelten megküldjük az országos központi szúnyoggyérítés értesítőjét.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít. Az Önök részéről a gyérítések semmilyen gazdasági tranzakciót nem igényelnek

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. Egyes területeken a népegészségügyi hatóság külön engedélyével légi kémiai szúnyogirtás is történhet. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a
kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A készítmény engedélye alapján a kezelést megelőzően az illetékes települési önkormányzatnak az érintett terület lakosságát értesíteni kell. Az értesítés történhet például nyomtatott, sugárzott vagy online kommunikáció útján Kérem, hogy a lakosság előírt tájékoztatását elvégezni szíveskedjenek , továbbá a 16/2017 (VIII.7.) EMMI rendelet alapján kérném, hogy a jegyzői iroda még a mai napon értesítse ki a méhészeket. Munkájuk megkönnyítése érdekében csatolunk egy honlapon (vagy más kommunikációs csatornán) közzé
tehető tájékoztatót, valamint egy méhész kiértesítő formanyomtatványt.

Tisztelettel:
Szerocor Konzorcium”

Letölthető dokumentumok:


Facebook