Felhívás – mérgező kutyacsalétkek
Felhívás – mérgező kutyacsalétkek
2023.12.20.

Tisztelt Lakosok!

A Fóti Közös Önkormányzati Hivatalhoz a közelmúltban több bejelentés is érkezett, melyek szerint a fóti Királydombon és a környező utcákban valaki több alkalommal mérgezett csalétket helyezett ki ebek számára. Értesültünk arról is, hogy egy környéken élő kutya evett a csalétekből, és elpusztult.

Az állatkínzás elleni harcban közösen, összefogással tudunk fellépni, és megakadályozni az ehhez hasonló tragédiákat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ide vonatkozó jogszabály értelmében, aki állatkínzást valósít meg méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével, több állat pusztulását okozva, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel sújtható.

Az ilyen típusú ügyekben a rendőrség az eljáró hatóság. Kérjük, hogy kutyasétáltatáskor mindig legyenek figyelmesek és körültekintőek. Amennyiben azt látják, hogy valaki valószínűsíthetően méreggel, gyógyszerrel tűzdelt kolbászt, szögekkel teli csalétket helyez el az utcán, vagy hasonló gyanús tevékenységet folytat, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es telefonszámon. Amennyiben elszórva látnak a csalétekből, akkor is javasoljuk a mindenkori rendőrségi feljelentést, Hivatalunk tájékoztatása mellett.

A rendőrség bizonyítékok alapján tud eljárni, ezért a tettenérés mellett, fotók, kamerafelvételek segíthetik a munkájukat az elkövető megtalálásában.

Kérjük, osszák meg ezt a felhívást szomszédaik, ismerőseik körében, hogy minél több érintetthez eljuthasson.

Sétáltatáskor vigyázzanak kutyáikra, az érintett területen különös gondossággal. Tartsák szem előtt, hogy közterületen kutyát csak pórázon szabad vezetni.

Dr. Mihályi Zsolt Apor
jegyző


Facebook