FELHÍVÁS VÁROSI KITÜNTETÉSEK JAVASLATTÉTELÉRE
FELHÍVÁS VÁROSI KITÜNTETÉSEK JAVASLATTÉTELÉRE
2022.12.01.

Fót Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 13/2017.(IV. 27.) önkormányzati rendeletével döntött a városi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről.

A városi kitüntetések adományozására 2023. január 31-ig tehetnek javaslatot az önkormányzat szervei, a társadalmi szervezetek, civil szervezetek, egyházak, egyéb közösségek, magánszemélyek.

Kategóriák:

  • Fót Városért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Fót Egészségügyéért díj (magánszemély)
  • Fót Gyermekeiért, Ifjúságáért díj (magánszemély)
  • Fót Kultúrájáért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Emberséggel Fótért díj (magánszemély, szervezet, közösség)
  • Fót Vállalkozója díj (magánszemély)
  • Év Sportolója díj (három korosztály 14 éves korig, 14-18 év között, 18 éves kor felett egy-egy fő)
  • Elismerő oklevél kitüntetés (létszáma nincs korlátozva)

A kitüntetések adományozása önkormányzati döntéshozatalt követően, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó városi ünnepségen történik.

Az önkormányzat által alapított és a fenti rendelet szerinti „Fót Bajnoka” kitüntetésre egész évben folyamatosan várjuk a jelöléseket. Fót Bajnoka kitüntetésben az a személy részesülhet, aki az adományozást megelőző évben Olimpián, Világbajnokságon, Európa-bajnokságon, ifi, junior, felnőtt kategóriában 1-3. helyezést ért el, fóti lakcímmel rendelkező (lakóhely/tartózkodási hely) vagy fóti bejegyzett sportegyesületnél igazolt sportoló. Ennek bejelentését bárki megteheti, aki tudomást szerez a díjra való jogosultságról. 

A helyi kitüntetések felterjesztéséhez formanyomtatványon lehet benyújtani a javaslatokat a önkormányzati hivatalba személyesen, postai úton (2151, Fót, Vörösmarty tér 1.), vagy elektronikus úton a titkar@fot.hu emailcímre.

A felterjesztés formanyomtatványa elérhető az önkormányzat hivatalos honlapján a fot.hu/dokumentumtar/Önkormányzat/egyéb linken, illetve a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálati irodáján.

A rendelet megtekinthető: https://fot.hu/wp-content/uploads/dokumentumtar/%C3%96nkorm%C3%A1nyzat/Rendeletek/Rendeletek%20%C3%A9venk%C3%A9nti%20bont%C3%A1sban/2017.%20%C3%A9vi%20rendeletek/13-2017.%20(IV.27.)%20v%C3%A1rosi%20kit%C3%BCntet%C3%A9sek,%20adom%C3%A1nyoz%C3%A1si%20rendje.pdf


Facebook