<strong>Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár</strong>
Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár
2023.07.27.

Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár

Elérte az önkormányzat, amiért hónapok óta dolgozott: a HelloParks nyilatkozatban vállalta, hogy fóti területen a jövőben nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal.

Ezzel garanciát kaptunk arra, hogy a lakosokat akkumulátorcellák gyártásából jelentős környezeti hatások (levegő-, talaj-, víz- vagy környezetszennyezés) nem érhetik a jövőben sem.

Ismert: Képviselő-testületünk tavaly decemberben fogadott el nyilatkozatot arról, hogy minden lehetséges eszközzel korlátozza, hogy a város területén környezetszennyező vállalkozások működhessenek, hiszen a fótiak egészségénél semmi sem lehet fontosabb.

A HelloParks-szal kötött megállapodás részeként módosul a hatályban lévő településrendezési szerződés is. Ebbe beépítjük, hogy a HelloParks területén végzett tevékenységek környezetre gyakorolt hatását folyamatosan kötelező mérni és az eredményekről tájékoztatást szükséges adni.

A fenti garanciák birtokában a HelloParks rendeltetésmód-változásra irányuló, településképi bejelentését az FT1 jelű csarnoképületre az önkormányzat tudomásul vette. A BYD és a HTNS tevékenységével kapcsolatos hatósági és bírósági eljárások ugyanakkor továbbra is folyamatban vannak, ezek hiányában nem végezhető összeszerelési vagy veszélyes anyag raktározási tevékenység.


Facebook