HTNS Hungary Kft. akkumulátor raktár – Közmeghallgatás lakossági hirdetmény
HTNS Hungary Kft. akkumulátor raktár – Közmeghallgatás lakossági hirdetmény
2022.11.25.

KÖZLEMÉNY

katasztrófavédelmi engedély iránti kérelem ügyében indított hatósági eljárásról

Az ügy tárgya:  A HTNS Hungary Kft. Fót, Telkes út 2. sz. alatti cég felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként azonosított telephelyének biztonsági jelentése

Eljáró hatóság:                                       Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hatóság címe:                                        1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

Hatóság levelezési címe:                   1903 Budapest, Pf.: 314

E-mail:                                                    pest.mki@katved.gov.hu

Telefon:                                                    +36-(1)-469-4105

Fax:                                                          +36-(1)-469-4353

Ügy iktató száma:                                 36300/4006/2022.

Ügyintéző neve:                                    Lillafüredi-Nagy Péter Nesztor tű. szds.

Eljárás indulásának napja:                 2022. október 17.

Ügyintézési határidő:                          2022. december 27.

Közmeghallgatás helyszíne és időpontja

Vörösmarty Művelődési Ház (Fót, Vörösmarty tér 3.) Szalkay terem

2022. november 29. (kedd) 14:00 óra

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem cégneve:  HTNS Hungary Kft.

A veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem székhelye:   1139 Budapest, Váci út 91.

A létesítmény címe:  2151 Fót, Telkes Mária út 2.

A tervezett létesítmény rövid ismertetése:

A HNTS Hungary Kft. anyavállalata, a Hanaro Traiding Co., Ltd. 1999-ben alakult Dél-Koreában. A vállalat fő profilja az alapanyag logisztika.

A HTNS Hungary Kft. 2010-ben alakult. A biztonsági dokumentáció készítésekor 112 főt foglalkoztató dinamikusan fejlődő társaság, melynek fő profilja hazánkban is a logisztikai szolgáltatások nyújtása. A társaság székhelye Budapesten található, raktárai Pest és Komárom-Esztergom megyében helyezkednek el.

A HTNS Hungary Kft. hosszú távú bérleti szerződést kötött a HelloParks Management Kft-vel a társaság üzemeltetésében álló M3 autópálya Fóti szakasza mellett található (2151 Fót, Telkes Mária út 2.) FT1 jelű raktár épület egy részére. A HTNS Hungary Kft. fóti raktárában, akkumulátor gyártáshoz kapcsolódó alapanyagok logisztikájával szeretne foglalkozni. A végezni tervezett tevékenység részeként a raktárban – egy erre kijelölt területrészen – tárolni tervezik az akkumulátor gyártás veszélyes alapanyagait is.

A HTNS Hungary Kft. előzőleg megbízta a GENERISK Kft.-t, hogy a létesítmény átalakításához szükséges mindazon feltételekben nyújtson támogatást, ami ahhoz szükséges, hogy az akkumulátorgyártás veszélyes és nem veszélyes alapanyagainak a tárolása iparbiztonsági, műszaki biztonsági, környezetvédelmi követelményeknek megfelelően legyen folytatható. A HTNS Hungary Kft. mindezen feltételek teljesítését követően folyamodik a jelen biztonsági dokumentáció kiadásával egyidejűleg engedély iránti kérelemmel.

Az akkumulátor gyártáshoz használt alapanyagok egy része mérgező (SEVESO H2). A HTNS Hungary Kft. fóti raktárában (2151 Fót, Telkes Mária út 2.) tárolni tervezett veszélyes anyagok mennyisége alapján a HTNS Hungary Kft. a 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet szerint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül, és mint olyan biztonsági jelentés készítésére kötelezett.

A biztonsági jelentés a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal (Fót, Vörösmarty tér 1.) Ügyfélszolgálati Irodájában az alábbi időpontokban tekinthető meg.

Hétfő: 8-12, 13-17 óra

Kedd, szerda, csütörtök: 8-12, 13-16 óra

Péntek: 8-12 óra

A biztonsági jelentéssel kapcsolatban a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjénél 2022. november 18. (péntek) napjáig tehetnek írásbeli észrevételt az alábbiak szerint.

Postai úton: 2151 Fót, Vörösmarty tér 1.

E-mail: titkar@fot.hu

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint iparbiztonsági hatóság a benyújtott dokumentáció, illetve az esetleges hiánypótlás során tett kiegészítések és a helyszíni szemlén tapasztaltak alapján határozatban feltételes vagy feltétel nélküli engedélyt ad az Üzemeltetőnek, a HTNS Hungary Kft-nek a veszélyes tevékenység végzése vonatkozásában, vagy a benyújtott katasztrófavédelmi engedély iránti kérelmét elutasítja, amennyiben a jogszabályban foglalt kritériumok nem teljesülnek.

Fóti Közös Önkormányzati Hivatal


Facebook