Polgármesteri tájékoztatás szennyvízcsatorna rákötéssel kapcsoltban
Polgármesteri tájékoztatás szennyvízcsatorna rákötéssel kapcsoltban
2021.01.21.

Tisztelt Lakosok!

A közelmúltban Fóton a Pataksor utca 1. szám előtt a közúton lévő szennyvízcsatorna akna nyílásán keresztül történt szennyvízkiömlés kapcsán tájékoztatom Önöket, hogy a Pataksor utca – Károlyi István utca – Széchenyi utca első szakasza előtt kivitelezett, de még üzembe nem helyezett szennyvízcsatorna rendszerre tilos rákötni, ugyanis a csatorna egyenlőre nem szállítja a szennyvizet, a kifolyása nincs megoldva.

A csatornahálózat üzembe helyezéséről az üzemeltetését végző Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. tájékoztatni fogja az érintett lakosságot.

Ezt követően lehet majd a rákötési terveket elkészíttetni erre jogosult tervezőkkel és a terveket engedélyezésre beadni a DMRV Zrt. részére.

Az engedély birtokában lehet megkezdeni a rákötéshez szükséges munkálatokat, melyek magvalósítását a rákötés előtt a DMRV Zrt. szakemberei szemlézni fogják, csak ezt követően adják ki a rákötési engedélyt.

Jelenleg illegális rákötés miatt van szennyvíz a még át nem adott csatornaszakaszban, amiből a Pataksor utca 1. szám előtti aknából kiömlő szennyvíz befolyt a Mogyoródi-patakba, beszennyezve annak élővizét, természetkárosítást előidézve. A patak tovább szállította a szennyvizet, mely bekerülve a Károlyi István Kastély területére, ott további vízfelületeket és természetvédelmi érdekeket szolgáló területeket.

A természetkárosítás miatt vizsgálat indul.

Kérek minden érintett lakót, hogy türelemmel várják meg a szennyvízhálózatra való rákötés engedélyezését a DMRV Zrt. részéről.

Fót, 2021. január 05.

Köszönettel:

                                                                                      Dr. Vass György
                                                                                     polgármester


Facebook