Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről
Tájékoztatás földi szúnyoggyérítésről
2022.06.21.

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

Földi kémiai szúnyoggyérítés pontos időpontja: 2022. június 22. napján, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2022. június 23-24. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasznált irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fóti Közös Önkormányzati Hivatal


Facebook