Településfejlesztés
Településfejlesztés
2022.12.21.

Fót város vezetése új, dinamikusabb fejlődési pályára kívánja állítani Fót Városát, amelyhez megalapozott településfejlesztési tervekre van szükség.

A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a településfejlesztési terveket településfejlesztési koncepció és integrált településfejlesztési stratégia dokumentumokban kell rögzíteni.

Fót Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2022. december 20-án fogadta el a 2021-2035 közötti időszakra vonatkozó új Településfejlesztési Koncepció és a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó új Integrált Településfejlesztési Stratégia végleges változatát.

A koncepció hosszútávu, Fót Város következő 15 évre vonatkozó fejlesztési koncepciójának, fő fejlesztési irányainak meghatározását szolgálja. A stratégia pedig olyan középtávra szóló városfejlesztési dokumentum, amely a Fót Város elkövetkezendő 7 évre vonatkozó fejlesztési céljait, irányait, ezek elérése érdekében tervezett intézkedéseket határozza meg. A megalapozó vizsgálat ezen dokumentumok megalapozását, a célok és irányok meghatározásához szükséges tényadatokat, összefüggéseket tartalmazza. A koncepció és a stratégia széleskörű partnerségben készült, szakmai egyeztetések, tájékoztatások, lakossági fórumok révén a nyilvánosság és érintett államigazgatási szervek bevonása megtörtént.

Hatályos településfejlesztési dokumentumok:

Településfejlesztési Koncepció 2021-2035

Integrált Településfejlesztési Stratégia 2021-2027

Megalapozó Vizsgálat

Tájékoztatás a partnerségi folyamatokról


Facebook