<strong>Változások a hulladékgazdálkodási rendszerben</strong>
Változások a hulladékgazdálkodási rendszerben
2023.07.26.

2023. július 1. napjától új hulladékgazdálkodási rendszer lépett életbe, megszűnt az önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladatköre. Ezen időpontot követően a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. végzi.

A hulladékot a szolgáltató, a VERTIKAL Group Nyrt. (szolgáltatók korábban: Zöld Híd B.I.G.G. NKft., DTKH NKft.) továbbra is elviszi az ingatlanoktól. A hulladék gyűjtése és kihelyezése, valamint a hulladék elszállításának gyakorisága nem változik, a kommunális hulladékszállítás ezután is keddi napokon történik.

A házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés továbbra is minden páratlan héten kedden, míg a zöldhulladék gyűjtése április 1-től november 30-ig terjedő időszakban minden páros héten kedden történik.

A szemétszállítási díj nem fog változni, a lakosság továbbra is rezsicsökkentett díjat fogja fizetni, amelyet július 1. napját követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fog számlázni.

1. Banki átutalás esetén a következő bankszámla adatokkal kell indítani az utalást:

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

OTP Bank

11794008-24030025

Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és azt az egyedi vevő (fizető) azonosítószámot, melyet az átutalni kívánt hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla 3. oldalán, a bal felső sarokban találják meg. A már megszokottak szerint az utalást segítő részletes tájékoztatás (a bankszámla és a közlemény rovatban feltüntetendő adatok pontos ismertetésével) továbbra is megtalálható lesz a számlán.

2. Csoportos beszedési megbízás esetén nincs további teendő.

Az NHKV Zrt., mint kedvezményezett javára csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a 2023. július 1-jét követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény erejénél fogva a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett javára megadott felhatalmazásnak kell tekinteni.

3. Csekkes befizetés esetében a számla mellé már az új kedvezményezett (MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) nevére kiállított csekket fogja a cég kiküldeni a számla mellékleteként.

4. Díjnet szolgáltatás/e-számla igénybevétele esetén, amennyiben fizetési módként a banki átutalást választotta, módosítani kell a kedvezményezett adatait a fenti, banki átutalás esetében leírtak szerint.

Amennyiben a csoportos beszedési megbízást választotta, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlítette ki a számlát a felületen, további teendő nincs.

A személyes ügyfélfogadást a szokott időpontban és helyszínen, a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján minden hónap második hétfőjén 13-17 óra között tartja a VERTIKAL Group Nyrt.

Fóti Közös Önkormányzati Hivatal


Facebook