Fóton is lesz <strong>Vissza a vadonba</strong> erdei központ
Fóton is lesz Vissza a vadonba erdei központ
2024.06.05.

Szentendre és a Normafa után városunkban, Fóton is lesz Vissza a vadonba erdei központ

A Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Sportegyesület és Fót Város Önkormányzata egy európai viszonylatban is újszerű szemléletmóddal rendelkező lehetőségnek ad teret városunkban, felismerve a szabadtéri gyermekfejlesztés fontosságát és lehetőségeit.

A Somlyó-tó északi, a Fűzva utcához közeli részén egy 5.000 nm-es területen kerülnek kialakításra a tájba simuló erdei tornapályák, ahol friss levegőn megannyi lehetőség, játék, kaland várja majd az idelátogató szülőket sérült és egészséges gyermekeikkel, osztályokat, ovis csoportokat és a mozogni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyókat.

Ezen a nem elkerített területen kisebb kertészeti beavatkozásokat – tereprendezés, invazív növények kitisztítása, füvesítés, cserjék, évelők ültetése- követően erdei fejlesztő eszközök telepítése történik nyár elején. Kötelek, fatuskók, farönkök, kizárólag tájba illő elemek, mellyel hozzájárulunk a terület szépítéséhez is. E mellett két mobil erdei pavilon is felállításra kerül, mely eső esetén jó szolgálatot tesz majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A fejlesztés során szem előtt tartjuk, hogy a tornapályák ne elvegynek a természettől, hanem vele együttműködve a gyermekekért, az ő fejlődésükért és szórakozásukért dolgozhassunk.

Július közepétől az alábbi szolgáltatások várják a családokat és az óvodai-iskolai csoportokat. Erdei SzenzoMotoros Torna, közösségi programok, csatlakozva a városi rendezvényekhez. Nyári táborok a fóti gyermekeknek, különös tekintettel a rászoruló családokra. Szülőknek szóló előadások, hogy a gyermekeket a lehető legjobb irányba terelhessük közösen.

A program együttműködik a fóti Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal, a fóti óvodákkal, valamint civil szervezetek és magánszemélyek észrevételeit is várják.

Örömmel köszöntjük városunkban a Vissza a vadonba fejlesztő eszközeit és szakember csapatát, és bízunk benne, hogy sokaknak segítséget és örömet jelentenek majd.

https://www.facebook.com/visszaavadonba


Facebook